Vučić: Putin dolazi u Srbiju, upoznat kakvu podršku očekujemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Putin dolazi u Srbiju, upoznat kakvu podršku očekujemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naišao na razumevanje i iskreni i prijateljski stav predsednika Rusije Vladimira Putina i Ruske Federacije po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je novinarima u Moskvi, nakon sastanka sa Putinom, rekao da je ruskog predsednika upoznao do najsitnijih detalja o kompletnoj situaciji na Kosovu, o tome šta veliki svetski igrači žele, kakva je uloga Rusije i kakvu podršku Srbija očekuje.

"Naišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo na razumevanje, na iskreni i prijateljski stav Putina i Rusije prema srpskom narodu i Srbiji", rekao je Vučić.

On je istakao da je bilo reči i o konkretnim koracima o kojima, kaže, ne može da govori.

Vučić je zahvalio Putinu na podršci koju pruža srpskom narodu.

Vučić: Putin dolazi u Srbiju

Putin zasigurno dolazi u Srbiju, najavio je predsednik Srbije novinarima u Moskvi, nakon razgovora sa šefom ruske države.

Vučić je rekao da je Putin tražio od saradnika da mu odrede datum posete Srbiji. Kada, kako je objasnio, traži da mu odrede datum, onda to znači da će zasigurno posetiti Srbiju.

Da je Putin rekao samo "dolazim", to ne bi značilo i da će poseta biti realizovana, objasnio je Vučić.

Vučić: Srbija suočena sa svakodnevnim provokacijama.

Predsednik Srbije istakao je u razgovoru sa šefom ruske države Putinom, da smo, bez obzira na napore Srbije da postigne kompromis i podrži mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije i naglasio da je naša zemlja suočena sa svakodnevnim provokacijama.

Vučić je, na početku susreta sa Putinom, rekao da je za njega uvek velika čast kada ima priliku da se sretne sa predsednikom Rusije, a da današnji susret ima veliki značaj za Srbiju.

"Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i to je sve rezultat naših otvorenih, konstruktivnih i plodotvornih razgovora. Odnosi Rusije i Srbije na međunarodnom planu su veoma dobri i moram da vama lično odam veliko priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije", naglasio je on.

Vučić je rekao da je situacija na zapadnom Balkanu veoma složena i da se Srbija kao država suočava sa brojnim provokacijama, svakodnevno.

"Bez obzira na naše napore da postignemo kompromis i podržimo mir i stabilnost, veoma smo daleko od bilo kakvog rešenja pitanja KiM", istakao je on.

Vučić je naglasio da će Srbija kao slobodna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost, i izrazio uverenje da je Srbija danas jedina zemlja na zapadnom Balkanu sa takvim opredeljenjem.

"Što se tiče naših ekonomskih veza, ja sam zadovoljan i mislim da možemo da i u buduće jačamo naše ekonomske odnose", rekao je on.

Vučić je zahvalio Putinu na svemu što radi u korist Srbije i pozvao ga da poseti Beograd u najskorije vreme, dodajući da bi to bila velika čast za našu zemlju i narod.

On mu je potom poklonio knjigu "Moja predivna Srbija" ruskih autora.

Predsednik Rusije izrazio je zadovoljstvo što može ponovo da razgovara sa svojim srpskim kolegom u Moskvi.

"A sećam se vaše poslednje posete 8.i 9.maja. Nedavno smo obeležili i 180. godišnjicu naših diplomatskih odnosa. Sa zadovoljstvom primećujem i rast trgovinske razmene. Pri tom je taj rast neprekidan - prošle godine iznosio je 23 odsto, a u prvih šest meseci ove godine preko 13 odsto", objasnio je Putin.

On je rekao da se beleži i rast ruskih ulaganja u srpsku privredu, koja su dostigla četiri milijarde dolara.

"Siguran sam da ćemo imati o čemu da razgovaramo što se tiče situacije u regionu", kazao je on.

Razgovor predsednika Srbije i Rusije nastavljen je potom iza zatvorenih vrata.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić s Putinom, razgovor najznačajniji do sad

Izvor: B92, 02.Okt.2018

Moskva -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Ističe da će to biti jedan od najznačajnijih sastanaka..."Situacija u našem regionu vrlo je složena, potrebno je meriti svaku reč i politički potez", upozorio je Vučić u ponedeljak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.