Vučić s Putinom, razgovor najznačajniji do sad

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Putinom, razgovor najznačajniji do sad

Moskva -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Ističe da će to biti jedan od najznačajnijih sastanaka.

"Situacija u našem regionu vrlo je složena, potrebno je meriti svaku reč i politički potez", upozorio je Vučić u ponedeljak u izjavi srpskim medijima u Moskvi.

"U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovljni ekonomskim progresom, imamo značajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira", dodao je Vučić.

On je najavio da će sa Putinom razgovarati o bilateralnim odnosima, s jedne strane, koji su politički dobri, ekonomski dobri, ali moraju da budu mnogo bolji, kao i da će razgovarati o situaciji u regionu i svetu, kako bi dobio savete i o tome kako da Rusija nama može pomogne u ostvarivanju nših političkih i nacionalnih ciljeva.

"€žRazgovaraćemo i o mnogo konkretnih projekata. Oni su od značaja za bolji život naših gradjana, životni standard naših ljudi, bogatije srpsko društvo", kazao je Vučić.

Ukazao je da je imao prilike, u pauzi, da vidi na dve televizije da smo medju glavnim temama u Rusiji, ne samo ova poseta, već i sve što se zbiva oko nas.

"€žOd Skoplja do onoga što se dešavalo na KiM prethodne nedelje, sa provokacijama Tačija i svih ostalih. Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše gradjane, pre svega kako da sačuvamo živote, mir, bezbednost i sigurnost", objasnio je Vučić.

Najavio je da će sa Putinom najpre imati razgovore u četiri oka, a zatim će oni biti nastavljeni sa delegacijama tokom ručka. Rekao je da je opšte poznato da nije neko ko pripada filozofskim krugovima i ko bi držao široke teoretske rasprave u Moskvi, te da je došao da traži podršku za Srbiju, konkretnu političku.

"€žVerujem da ćemo od Putina dobiti tu podršku, kao što smo od Rusije uvek imali u prethodnom periodu. Danas su drugačije okolnosti i prilike. Više je tenzija i važno da o svemu tome razgovaramo. O svim pojedinačnom dogadjajma koji su se dogodili i šta može da se dogodi u budućnosti. Mene je to konretno uvek zanimalo. Njega takođe. Putin nije čovek koji voli okolo naokolo priče, kao 'kiša oko Kragujevca'. Kada god smo razgovarali uvek smo razgovarali veoma konkretno", ukazao je on.

Kada je reč o ekonomskim odnosima, i trgovinskoj razmeni, Vučić je konstatovao da ona nije direktno proporcionalna snazi naših političkih odnosa, i da je to nešto na čemu moramo najkonkretnije da radimo.

Najavio je da će biti interesantnih stvari, saradnja sa Rosatom, kao i sa RŽD-om razgovori oko dispečerskog centra i održavanja naših pruga. Najavio je da se priprema u Beogradu veliki poslovni forim, za koji se nada da će dobiti podršku Putina, i na koji bi trebalo da učestvuje oko 4.000 do 5.000 poslovnih ljudi iz Rusije i Srbije.

"€žUveren sam da će biti više investicija iz Rusije i Srbije u Rusiju. To itekako možemo i imamo snage da učinimo", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VUČIĆ DANAS SA PUTINOM Prvo razgovori u četiri oka, zatim sa delegacijama

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a ističe da je to jedan od najznačajnijih sastanaka sa Putinom u odnosu na sve koje je imao u proteklih nekoliko godna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.