Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kod predsednika Putina ponoviću da je Srbija vojno neutralna

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra prilikom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi ponoviti da Srbija želi da ostane vojno neutralna.

"Sutra kod predsednika Putina ću da ponovim tu, rekao bih, osnovnu tvrdnju naše politike kada su u pitanju vojni savezi da Srbija želi da ostane neutralna, aktivno neutralna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ni na koji način ne pripada nikakvim blokovima. Ali to znači da mi moramo i da budemo spremni i dovoljno snažni da zaštitimo svoju slobodu i nezavisnost", rekao je Vučić novinarima, a prenela televizija Pink.

On je rekao da je Srbiji u skladu sa tim potrebna podrška i pomoć.

Vučić i Putin će, kako je najavljeno, sutra razgovarati o vojno tehničkoj saradnji.

"U ovom trenutku stojimo mnogo snažnije i finansijski i ekonomski nego što je bilo ranije. Ali ovo pokazuje snagu Srbije da može da razgovara sa svima i na Zapadu i na Istoku i da uradi najbolje stvari za sebe, da ima prijatelje i na jednoj i na drugoj strani sveta", kazao je on.

Vučić je rekao da je put Srbije ka EU strateški cilj i da Srbija jedina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

"Mislim da Rusi to i te kako umeju da poštuju i cene kao i činjenicu da ne pripadamo ni jednom vojnom paktu. Mislim da oni umeju da cene kada neko poštuje sopstveni suverenitet i nezavisnost", rekao je Vučić.

Tokom sastanka biće, kako je najavio, reči i o ekonomskim temama.

"Pokušaćemo da podignemo nivo naše trgovinske razmene sa 2,3 milijarde evra. Mislim da ćemo u tome imati uspeha. Srbija izvozi sve više robe u Rusku federaciju. Prošle godine smo uspeli da povećamo trgovinsku razmenu za 9,7 odsto", naveo je premijer.

On je ukazao da u izvozu Srbije u Rusiju značajan udeo imaju prehrambeni artikli, čija je vrednost, prema procenama Srbije 350 miliona evra, a po ruskim procenama - 300 miliona evra, i koja se uvećava iz godinu u godinu.

"Želimo da više izvozimo prerađevina", kazao je Vučić.

Vučić će se sutra u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Kod predsednika Putina ponoviću da je Srbija vojno neutralna

Izvor: Beta Video, 26.Mar.2017

MOSKVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra prilikom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi ponoviti da Srbija želi da ostane vojno neutralna. ``U ovom trenutku stojimo mnogo snažnije i finansijski i ekonomski nego što je bilo ranije. Ali ovo pokazuje snagu...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.