UGOVOR OD PET MILIJARDI DOLARA Indija kupuje rusko oružje

Izvor: Press, 05.Okt.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGOVOR OD PET MILIJARDI DOLARA Indija kupuje rusko oružje

Rusija i Indija potpisale su danas ugovor o isporuci ruskog raketnog sistema S-400 Indiji.
Foto:Blic
- Da, na marginama posete (ruskog predsednika Vladimira Putina Indiji) - odgovorio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje da li je ugovor postignut, prenosi Tass.
Uoči Putinove posete Indiji, savetnik ruskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Jurij Ušakov kazao je da će sporazum biti vredan više od pet milijardi dolara, napominje Rojters.
Ruska agencija navodi da je Ušakov novinarima rekao da će rezultat sporazuma biti da Indija ima moderan sistem vazdušne odbrane, koji će nadmašiti parametre drugih zemalja sa sličnim sistemima.
Isporuka pet naprednih raketnih sistema počeće u oktobru 2020. godine.
Indija i Rusija potpisale su i sporazum o šest projekata izgradnje nuklearnih elektrana.

- Razgovarali smo o detaljima vojnotehničke saradnje - rekao je Putin po završetku razgovora sa indijskim premijerom.

On je kazao da su Rusija i Indija održale istinski bliske međusobno korisne odnose u toj sferi koja spada u okvire bilateralnog strateškog partnerstva.
Istakao je i da vojnotehnička saradnja nije ograničena na snabdevanje ruskih oružanih sistema.
Pokrenut je zajednički razvoj i proizvodnja vojnog hardvera, a ministarstva odbrane ove dve zemlje i generalni štabovi redovno održavaju kontakt, navodi agencija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.