Indija i Rusija potpisale sporazum o kupovini S-400

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija i Rusija potpisale sporazum o kupovini S-400

Ugovor o isporuci ruskog raketnog sistema S-400 potpisan je na marginama posete ruskog predsednika Vladimira Putina Indiji.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da je danas potpisan ugovor, prenosi Tas.
Ruski predsednik prisustvuje godišnjem rusko-indijskom samitu u Nju Delhiju gde ga je ugostio indijski premijer Narendra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Modi.
Putin i Modi razgovarali su detaljno o izgledima za vojnotehničku saradnju dveju zemalja.

Putin je rekao da su Rusija i Indija održale istinski bliske međusobno korisne odnose u toj sferi koja spada u okvire bilateralnog strateškog partnerstva.
Istakao je da vojnotehnička saradnja nije ograničena na snabdevanje ruskih oružanih sistema.
Pokrenut je zajednički razvoj i proizvodnja vojnog hardvera, a ministarstva odbrane ove dve zemlje i generalni štabovi redovno održavaju kontakt, navodi Tas.
Vašington je, inače, upozorio Nju Delhi da ne kupuje rusko oružje, jer će se naći na udaru američkih sankcija.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRAMP NE BEŽI OD BOKS MEČA SA PUTINOM: Evo kako bi po njemu prošao ruski predsednik (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Okt.2018, 10:15

Američki predsednik Donald Tramp je odražao još jedan miting gde se družio sa svojim pristalicama. Istakao je da bi mogao da pobedi ruskog predsednika Vladimira Putina u boks meču i ponovo je opleo po "lažnim vestima" protiv njega.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.