Tačijev postupak staviti Stoltenbergu na sto

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijev postupak staviti Stoltenbergu "na sto"

Beograd -- Predsednika Srbije sutra očekuje susret s Vladimirom Putinom. Tokom ovog meseca očekuje se i susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Stoltenberg u Beograd dolazi u vrlo delikatnom momentu s obzirom na dešavanja na Kosovu ovog vikenda. Još nema zvaničnih detalja te posete, kako bi ona mogla da izgleda, o čemu bi moglo da se govori, za TV Prva govori profesor Fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političkih nauka Dragan Simeunović.

On kaže da je ta poseta planirana još ranije i nije u direktnoj vezi sa zbivanjima na Kosovu i metohiji, ali je kako kaže "dobra prilika da se govori o ležernosti EU faktora koji dozvoljavaju ignoranciju i provokacije Prištine".

"Ovo što je uradio Tači je bilo namenjeno njegovim biračima i konkurentima, da im pokaže da može da ode na Gazivode, što ne mogu drugi u ovom momentu. Ta poseta dogtodila se kada se ispred njegove zgrade skupilo dosta demonstranata, koji su mu poručili da se ne slažu s njegovom politikom", kazao je Simeunović. On smatra i da bi Stoltenbergu "trebalo staviti na sto" Tačijev postupak.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.