SNS: Slava i saradnja sa Rusijom

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Slava i saradnja sa Rusijom

Beograd -- Tomislav Nikolić (SNS) je sa predsednikom ruske Dume Borisom Grizlovom potpisao Sporazum o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom, čiji je predsednik Vladimir Putin.

Posle Brisela, Vašingtona, Tokija, nova destinacija čelnika Srpske napredne stranke danas je bio Sankt Peterburg.

Naprednjaci su imali dvostruki razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za slavlje. Dok su u Beogradu sekli slavski kolač, u Rusiji je njihov llider Tomislav Nikolić potpisivao sporazum o saradnji sa partijom Vladimira Putina.

Ne veruju da će im to doneti poene na domaćoj političkoj sceni, jer im oni, kako kažu, i nisu potrebni. U politici i EU i Rusija ne vide nikakve sličnosti sa programom Demokratske stranke i njihovog lidera, koji je na predsedničkim izborima pobedio upravo sa idejom Srbije članice Evropske unije, koja ima dobre odnose sa Rusijom i Kinom.

"Nikada se nismo približavali DS i njihovom programu, jer oni nikada nisu imali nikakvu ideju, njihova glavna ideja je da napune svoje džepove, a naša da napunimo džepove građana i kako da ljudi bude više na radnim mestima i kako da vide budućnost za svoju decu. To je njemu bilo potrebno za izbore, a ovo nama nije potrebno za izbore, već za građane Srbije", kaže Aleksandar Vučić (SNS).

Srpska napredna stranka pokušava da postane deo "političkog mejnstrima" u Srbiji i osluškuje ono što građani žele od nekoga ko bi da se približi vlasti, ocenjuju analitičari.

"Ako većinsko dvotrećinsko biračko telo građana Srbije želi u Evropsku uniju, ako želi stabilizaciju demokratskih procedura i ako traže miran i demokratski put rešavanja i najkonfliktnijih problema, onda naprednjaci, i sve druge stranke, ako žele da se približe vlasti, ulaze u tu vrstu konsenzusa. I to je nešto što je pravilo. Partije su na tržištu, imaju svoju biračku klijentelu, dobijaju jasne signale preko medija i istraživanja šta građani smatraju prioritetom i drže se toga", objašnjava profesor FPN-a Zoran Stojiljković.

Novom pomirljivom politikom SNS će možda privući neke neopredeljene glasače, ali to neće mnogo ugroziti biračko delo demokrata, ocenjuje Stojiljković.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Srpska Napredna Stranka,   Evropska Unija,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.