Rusija pokazala najnovije oružje američkim inspektorima (VIDEO)

Izvor: Beta, 26.Nov.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pokazala najnovije oružje američkim inspektorima (VIDEO)

Ruska vojska je objavila da je američkim inspektorima pokazala svoje najnovije hipersonično oružje.Ministarstvo odbrane je danas saopštilo da je ove nedelje timu američkih inspektora demonstriralo hipersoničnu letelicu "Avangard".To je obavljeno u okviru "mera transparentnosti" na osnovu Sporazuma sa SAD o nuklearnom naoružanju "Novi START".To novo oružje biće uključeno u sastav oružanih snaga u decembru.Ruski predsednik Vladimir Putin je postojanje "Avangarda" otkrio 2018. godine, kada i drugo buduće oružje, napomenuvši da će njegova sposobnost za nagle oštre manevre tokom leta ka cilju obesmisliti raketnu odbranu.Vojska je rekla da "Avangard" može da leti 27 puta brže od brzine zvuka.Putin je rekao da nastanak tog oružja predstavlja tehnološki proboj uporediv sa sovjetskim lansiranjem prvog satelita 1957. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Rusi pokazali američkim inspektorima hipersonično oružje

Izvor: RTS, 26.Nov.2019

Predstavnici ruske vojske su pokazali američkim vojnim inspektorima hipersonični raketni sistem, "avangard", u skladu sa sporazumom o kontroli naoružanja "Nju start" (Novi početak). . Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.