Rusi odobravaju akcije svog rukovodstva u Gruziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odobravaju akcije svog rukovodstva u Gruziji

MOSKVA - Velika većina Rusa u potpunosti odobrava akcije predsednika i premijera, Dmitrija Medvedeva i Vladimira Putina, u gruzijskoj oblasti Južna Osetija, potvrđuju rezultati istraživanja javnog mnjenja ruskog "Levada" centra.

Taj centar je saopštio da odluke Medvedeva kao predsednika odobrava 83 odsto anketiranih, a akcije Putina kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << premijera 88 odsto.

Za poslednji mesec, tokom kojeg je Rusija učestvovala u vojnim sukobima na Kavkazu, i priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije, podrška Medvedevu porasla je za deset odsto (sa 73 na 83 odsto), a Putina na pet odsto (sa 82 na 88 odsto).

"Stanovništvo je odbrilo politiku vrhovne vlasti" u tom konfliktu, rekao je ekspert centra Leonid Sedov.

Istraživanje je takođe pokazalo da 28 odsto smatra da realna vlast u državi pripada premijeru, a tek 14 odsto ocenjuje da zemljom upravlja predsednik, izabran u martu ove godine.

Pokazalo se i da je više od polovine Rusa (54 odsto) uvereno da Medvedev "u većini nastavlja politiku Putina".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.