Patrijarh Porfirije: Plač razdire grudi naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2024, 13:00

Patrijarh Porfirije: Plač razdire grudi naroda

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije osvrnuo se u uskršnjoj poslanici na nekoliko tema - ratove širom sveta, decu i žene kao žrtve nasilja i u ratu i u miru, rezoluciju o Srebrenici kao pokušaj revizije istorije, te Kosovo i Metohiju kao kolevku srpskog naroda, a pozvao je sve vernike na narodno jedinstvo. Patrijarh srpski ukazao je u poslanici da u vreme uskršnjeg slavlja plač razdire grudi mnogih naroda, među kojima i srpski, a da je nasilje prisutno i mimo ratova.
"U vremenu u kojem živimo ni odsustvo rata - a rat je nažalost vazda tu, nije garant istinskog mira, zločini i nasilje su postali deo svakodnevice", konstatovao je patrijarh Porfirije.
Poglavar SPC naveo je da u svetu odjekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.