Putin tražži izvinjenje Holandije zbog diplomatskog incidenta

Izvor: Blic, 08.Okt.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin tražži izvinjenje Holandije zbog diplomatskog incidenta

Nusa Dua - Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je danas od Holandije da se izvini zato što je u Hagu jedan ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje.

- Ovo je teško kršenje Bečke konvencije - rekao je Putin u Indoneziji gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (Apec).

- Čekamo objašnjenje i izvinjenje, kao i kažnjavanje odgovornih - prenela je Putinovu izjavu agencija RIA Novosti.

Kako su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije javile agencije, policija je upala u stan savetnika u ambasadi Rusije u Hagu Dmitrija Borodina jer s navodno komšije prijavile da se neko loše ponaša prema deci u tom stanu, a potom ga privela zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Holandiji.

Borodin je agenciji Itar-Tas s rekao da su ljudi u policijskim unifromama ušli u njegov stan u Hagu u noći između subote i nedelje i da se nisu legitimisali.

Policajci su rekli da su komšije navodno prijavile da se neko loše ponašao prema deci u Borodinovom stanu.

Borodin, koji ima četvorogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, dodao je da je policajce obavestio o svom diplomatskom statusu i pokušao da ih spreči da upadnu u stan.

Oni su ga, međutim, gurnuli na pod i stavili mu lisice na ruke.

Borodin je naveo da su ga policajci udarili u glavu i da su ga odveli u policijsku stanicu, odakle ga je izbavio diplomata ruske ambasade.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je povodom ovog incidenta uputilo oštar protest Holandiji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prvo istraga pa izvinjenje Rusiji

Izvor: B92, 08.Okt.2013

Hag -- Holandska vlada je saopštila da će se izviniti za to što je u Hagu jedan ruski diplomata priveden u policiju na ispitivanje nakon istrage...Istragom će se utvrditi da li je prekršeno njegovo pravo na imunitet, saopštilo je holandsko Ministarstvo spoljnih poslova...Ruski predsednik Vladimir...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.