Putin traži izvinjenje od Holandije

Izvor: B92, 08.Okt.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin traži izvinjenje od Holandije

Nusa Dua -- Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio od Holandije da se izvini zato što je u Hagu ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje.

"Ovo je teško kršenje Bečke konvencije", rekao je Putin u Indoneziji gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (Apec).

"Čekamo objašnjenje i izvinjenje, kao i kažnjavanje odgovornih", prenela je Putinovu izjavu agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RIA Novosti.

Kako su ranije javile agencije, policija je upala u stan savetnika u ambasadi Rusije u Hagu Dmitrija Borodina jer su navodno komšije prijavile da se neko loše ponaša prema deci u tom stanu, a potom ga privela zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Holandiji.

Borodin je agenciji Itar-Tass rekao da su ljudi u policijskim unifromama ušli u njegov stan u Hagu u noći između subote i nedelje i da se nisu legitimisali.

Policajci su rekli da su komšije navodno prijavile da se neko loše ponašao prema deci u Borodinovom stanu.

Borodin, koji ima četvorogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, dodao je da je policajce obavestio o svom diplomatskom statusu i pokušao da ih spreči da upadnu u stan.

Oni su ga, međutim, gurnuli na pod i stavili mu lisice na ruke.

Borodin je naveo da su ga policajci udarili u glavu i da su ga odveli u policijsku stanicu, odakle ga je izbavio diplomata ruske ambasade.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je povodom ovog incidenta uputilo oštar protest Holandiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin tražži izvinjenje Holandije zbog diplomatskog incidenta

Izvor: Blic, 08.Okt.2013

Nusa Dua - Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je danas od Holandije da se izvini zato što je u Hagu jedan ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje. ..- Ovo je teško kršenje Bečke konvencije - rekao je Putin u Indoneziji gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke...

Nastavak na Blic...

Putin traži izvinjenje Holandije

Izvor: RTS, 08.Okt.2013

Moskva traži izvinjenje od Holandije zbog privođenja ruskog diplomate Dmitrija Borodina u Hagu. Izvinićemo se ako je prekršeno pravo, poručuje Holandija...Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od Holandije da se izvini zato što je u Hagu jedan ruski diplomata iz ruske ambasade priveden...

Nastavak na RTS...

Putin traži izvinjenje Holandije zbog hapšenja diplomate

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2013

Holandska vlada je danas saopštila da će se izviniti za to što je u Hagu jedan ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje ako se utvrdi da je prekršeno njegovo pravo na imunitet, saopštilo je holandsko Ministarstvo spoljnih poslova. Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.