Utorak, 08.10.2013.

10:51

Putin traži izvinjenje od Holandije

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio od Holandije da se izvini zato što je u Hagu ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ovo je teško kršenje Bečke konvencije", rekao je Putin u Indoneziji gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (Apec).

"Čekamo objašnjenje i izvinjenje, kao i kažnjavanje odgovornih", prenela je Putinovu izjavu agencija RIA Novosti.

Kako su ranije javile agencije, policija je upala u stan savetnika u ambasadi Rusije u Hagu Dmitrija Borodina jer su navodno komšije prijavile da se neko loše ponaša prema deci u tom stanu, a potom ga privela zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Holandiji.

Borodin je agenciji Itar-Tass rekao da su ljudi u policijskim unifromama ušli u njegov stan u Hagu u noći između subote i nedelje i da se nisu legitimisali.

Policajci su rekli da su komšije navodno prijavile da se neko loše ponašao prema deci u Borodinovom stanu.

Borodin, koji ima četvorogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, dodao je da je policajce obavestio o svom diplomatskom statusu i pokušao da ih spreči da upadnu u stan.

Oni su ga, međutim, gurnuli na pod i stavili mu lisice na ruke.

Borodin je naveo da su ga policajci udarili u glavu i da su ga odveli u policijsku stanicu, odakle ga je izbavio diplomata ruske ambasade.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je povodom ovog incidenta uputilo oštar protest Holandiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: