Putin optužio SAD za podsticanje nereda

Izvor: Blic, 08.Dec.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin optužio SAD za podsticanje nereda

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin optužio je američku državnu sekretarku Hilari Rodam Klinton da podstiče i podržava demonstrante u Rusiji.

Okarakterisavši ruske parlamentarne izbore kao nameštene, Klintonova je, kako je rekao Putin, "dala signal” njegovim protivnicima.

"Oni su čuli taj signal i uz podršku američkog Stejt >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << departmenta, počeli su aktivnu borbu”, prenele su Putinovu izjavu ruske državne novinske agencije.

Premijer je danas, na sastanku sa Sveruskim narodnim frontom koji je sam oformio, prvi put javno prokomentarisao ulične nerede posle izbora i rekao da se neki organizatori uličnih demonstracija rukovode svojim sebičnim političkim ciljevima.

- Svi smo mi ovde odrasli ljudi i sve to shvatamo. Većina građana naše zemlje ne želi "obojene revolucije" i razvoj situacije po scenariju Kirgizije i Ukrajine. Niko ne želi haos - naglasio je Putin.

Putin je danas upozorio da oni koji rade za strane vlade kako bi uticali na rusku politiku morati za to da odgovaraju.

Povezane vesti: Grizlov: Mekejn je kao "martovski zec" Hilari Klinton: Izbori u Rusiji bili su namešteni Uhapšeno oko 300 opozicionara u Moskvi Putin žrtvovao ponos da bi ojačao poziciju Klintonova: SAD "ozbiljno zabrinute" zbog izbornih neregularnosti u Rusiji
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin optužio SAD da potiču demonstracije u Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2011

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je SAD da ohrabruju prosvjede nakon parlamentarnih izbora. U svom prvom obraćanju javnosti od  izbora 4. decembra, Putin je kazao da je američka državna tajnica Hillary Clinton  izjavom da su izbori bili nepošteni, zapravo „dala signal“  opoziciji....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin upozorio demonstrante, opozicija strahuje

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2011

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin upozorio je danas da će policija pooštriti mjere protiv ilegalnih demonstracija, najavljenih povodom navodnih neregularnosti parlamentarnih izbora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Putin: Amerika milionima plaća demonstrante protiv mene

Izvor: Press, 08.Dec.2011

Ruski premijer Vladimir Putin optužio je SAD da su glavni organizatori i finansijeri demonstracija koje su održane u Moskvi nakon parlamentarnih izbora.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.