Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin neće protjerati američke diplomate, zove njihovu djecu na proslavu

Vladimir Putin, ruski predsjednik izjavio je da neće proterati nijednog američkog diplomatu, te da će zvati njihovu djecu na proslavu Nove Godine u Kremlju.

Naime, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov predložio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da protjera 35 američkih diplomata iz Rusije.

Kako je rekao, prijedlog obuhvata 31 službenika američke ambasade u Moskvi i četvoro ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz konzulata u Sankt Peterburgu. Lavrov je takođe još jednom odbacio tvrdnje američkih zvaničnika da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD i optužbe da je

Kremlj angažovao hakere, koji su upali u mejl naloge Hilari Klinton. "Odlazeća administracija Baraka Obame optužuje Rusiju za sve smrtne grijehe i pokušava nas da okrivi za svoje promašaje u spoljnoj politici.

Kao što znate, bez osnova su nastavili da tvrde da je Rusija uticala na izbornu kampanju u SAD", rekao je Lavrov. Lavrov je u odgovoru na odluku američke administracije da protjera ruske diplomate i zatvori dva diplomatska predstavništva rekao da je neophodno primjeniti recipročne mjere.

"Njihovo ponašanje je prilično jasno. Diplomatska predstavništva služe da se djeca odmore tokom praznika, ali su ih oni nazvali špijunskim gnjezdima. Mi naravno ne možemo da ne odgovorimo na ovakve trikove. Reciprocitet je zakon diplomatije i međunarodnih odnosa", rekao je Lavrov.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.