Putin i Renci za poštovanje sporazuma iz Minska

Izvor: RTS, 05.Mar.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Renci za poštovanje sporazuma iz Minska

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao nakon susreta sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati.
Situacija ostaje komplikovana, ali više nema borbi i poginulih, rekao je Putin, javila agencija Ansa, prenosi Tanjug.

Putin je dodao da poštovanje sporazuma iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Minska otvara mogućnost dijaloga između Kijeva i Donjecka.
"Mi delimo stav da sukobljene strane u Ukrajini moraju striktno poštovati sporazum postignut 12. februara u Minsku", istakao je Putin, navodi agencija Tas.
Italijanski premijer Renci je posle susreta sa Putinom istakao da je "glavni prioritet borba protiv onih koji žele da unište vrednosti na kojima su zasnovana naša društva, pri čemu je pretnja terorizma i verskog fanatizma posebno opasna".
Renci je takođe rekao da je veoma značajno istaći da sporazum iz Minska predstavlja odlučan korak napred koji omogućava strategiju za prekid sukoba i nalaženje rešenja u Ukrajini.
Na početku posete Moskvi, Renci je ranije danas položio cveće na most gde je prosle sedmice ubijen ruski opozicioni političar Boris Njemcov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ovaj ruski vojnik je raskrinkao Putinove laži u Ukrajini"

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je optužbe američkog ministra spoljnih poslova Džona Kerija da vodi rat na istoku Ukrajine, tvrdeći da su u Donjecki basen otišli samo dobrovoljci i “vojnici na odmoru” kako bi pomogli separatistima u borbi za nezavisnost od Kijeva...Ranjeni ruski vojnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.