Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Turska će zažaliti zbog obaranja ruskog aviona

Turska će zažaliti zbog obaranja ruskog bombardera nedaleko od sirijsko-turske granice, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin i dodao da Moskva neće ignorisati činjenicu da Ankara "pomaže teroristima".

Putin je u godišnjem govoru o stanju nacije rekao da države "ne treba da primjenjuju dvostruke standarde o terorizmu" niti da koriste terorističke grupe za svoje potrebe.

"Ne razumijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zašto su oni oborili `Su-24`. Svaki problem i različita mišljenja mogu se riješiti na drugi način", rekao je ruski predsjednik u govoru u Federalnoj skupštini.

On je dodao da Rusija u Turskoj ima mnogo starih prijatelja i da oni treba da znaju da "neće biti stavljen znak jednakosti između njih i vladajuće vrhuške".

Putin je rekao da Rusija nema namjeru da zvecka oružjem.

"Znamo ko u Turskoj zarađuje novac od opljačkane nafte i vrbuje najamnike", rekao je ruski predsjednik.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Nećemo zveckati oružjem, ali će Turska zažaliti zbog učinjenog

Izvor: Beta, 03.Dec.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je oštro kritikovao Tursku zbog obaranja ruskog aviona su-24, optužujući je za direktnu odgovornost za pogibiju ruskih vojnika. "Mi ne stavljamo znak jednakosti izmedju turskog naroda i dela današnje vrhuške na vlasti koja nosi direktnu odgovornost za pogibiju...

Nastavak na Beta...

Putin najavio nove sankcije za Tursku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2015

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas Tursku da Kremlj planira usvojiti nove sankcije protiv Ankare zbog obaranja ruskog borbenog aivona nedaleko od sirijsko-turske granice...Rusija je već zabranila uvoz određenih prehrambenih proizvoda iz Turske i optužila turskog predsjednika Tajipa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.