Putin: Situacija u Siriji prelomljena zahvaljujući Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Situacija u Siriji prelomljena zahvaljujući Rusiji

Za efektivnu borbu protiv međunarodnog terorizma, čija je rasprostranjenost bez presedana, potrebni su napori cele međunarodne zajednice, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

U pozdravnom telegramu ruskog lidera učesnicima pete Moskovske konferencije za međunarodnu bezbednost navodi se da su akcije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije omogućile prelom situacije u Siriji.

„Akcije Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji nanele su DAEŠ-u i drugim terorističkim grupama snažan udarac, omogućile ključni prelom situacije i stvorile povoljne uslove za nastavak međusirijskog dijaloga kako bi se obezbedilo političko rešavanje konflikta“, navodi se u Putinovom pozdravnom telegramu učesnicima konferencije.

„U centru našeg dnevnog reda je tema borbe protiv međunarodnog terorizma koji je dobio razmere bez presedana i u suštini stavio civilizaciju pred veliki izazov. Za efektivnu borbu protiv ove globalne pretnje potrebno je uspostavljanje energičnih akcija čitave međunarodne zajednice“, navodi se u izjavi predsednika.

Vladimir Putin je naglasio da je na rešavanje ovog zadatka „usmerena ruska inicijativa za formiranje širokog antiterorističkog fronta na univerzalnoj međunarodno-pravnoj osnovi i pod okvirom UN“.

Rusija od oktobra 2015. godine izvodi u Siriji vazdušnu operaciju protiv terorističkih grupa koje su aktivne u ovoj zemlji.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.