Putin: S Trampom se nisam sastao zbog političke borbe u SAD

Izvor: N1 televizija, 04.Jun.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: S Trampom se nisam sastao zbog političke borbe u SAD

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je "unutrašnja politička borba" u SAD razlog se do sada nije sastao s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Upitan zašto tog sastanka još nije bilo, Putin je rekao da to treba pitati zvaničnike SAD, prenosi Tass.

"To treba da pitate naše kolege iz SAD. Po mom mišljenju, to (izostanak sastanka) je rezultat unutrašnje političke borbe u SAD", rekao je Putin u intervjuu za austrijsku RTV ORF pred posetu Austriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Ruski lider je ponovio da se s Trampom sretao na sastancima Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) i Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), a i nekoliko puta su razgovarali telefonom.

Putin je rekao da bi Rusija i SAD zajedno mogli da izbegnu novu trku u naoružanju i da Moskva očekuje da će početi rad na tome.

"Tramp mi je u telefonskom razgovoru rekao da je zabrinut zbog nove trke u naoružanju i ja se s njim slažem. Nismo mi pokrenuli tu priču. Kao što znate, mi se nismo povukli iz sporazuma o protivbalističkim raketama" Rusija-SAD, naveo je Putin u intervjuu.

Dodao je da deli Trampovo mišljenje da treba da razmišljaju o načinima izbegavanja nove trke u naoružanju.

"I nadam se da će te aktivnosti početi između nas direktno i lično", naveo je ruski predsednik.

Putin u utorak dolazi u zvaničnu posetu Austriji, gde će mu sagovornici biti kancelar Sebastijan Kurc i predsednik Aleksander Van der Belen.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.