Putin: Rusija nije anektirala Krim, Kijev kriv za događaje

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija nije anektirala Krim, Kijev kriv za događaje

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija nije anektirala Krim i da su akcije Kijeva dovele do ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom.

"Rusija nije anektirala ništa. Sve što se desilo sa Krimom jeste rezultat nezakonitih akcija izvesnih političkih snaga u Ukrajini koji su situaciju doveli do državnog udara", rekao je Putin odgovarajući na reči ukrajinskog ambasadora na samitu Zajednice nezavisnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << država u Biškeku.

Prema njegovim rečima, Krim je ujedinjen sa Rusijom u skladu sa voljom naroda koji živi na toj teritoriji, prenosi TAS S.

"Ove akcije su potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija, kao i relevantnim odlukama sudova UN po sličnim pitanjima koje UN imaju u svojoj međunarodnoj praksi", istakao je Putin.

Ukrajinski ambasador u Kirgistanu Nikolaj Dorošenko koji predstavlja svoju zemlju na samitu u Biškeku, izneo je dva prigovora povodom agende na samitu i usprotivio se predsedavanju Rusije Zajednicom nezavisnih država optuživši je za kršenje međunarodnog prava i aneksije ukrajinske teritorije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin: Rusija nije anektirala Krim, Kijev kriv za događaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija nije anektirala Krim i da su akcije Kijeva dovele do ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom..."Rusija nije anektirala ništa. Sve što se desilo sa Krimom jeste rezultat nezakonitih akcija izvesnih političkih snaga u Ukrajini koji su situaciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.