Svet

0

Putin: Rusija nije anektirala Krim, Kijev kriv za događaje

Autor: IG

Izvor: Tanjug

Putin: Rusija nije anektirala Krim, Kijev kriv za događaje

Izvor: Foto: AP

"Rusija nije anektirala ništa. Sve što se desilo sa Krimom jeste rezultat nezakonitih akcija izvesnih političkih snaga u Ukrajini koji su situaciju doveli do državnog udara", rekao je Putin odgovarajući na reči ukrajinskog ambasadora na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku.

Prema njegovim rečima, Krim je ujedinjen sa Rusijom u skladu sa voljom naroda koji živi na toj teritoriji, prenosi TAS S.

"Ove akcije su potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom Ujedinjenih nacija, kao i relevantnim odlukama sudova UN po sličnim pitanjima koje UN imaju u svojoj međunarodnoj praksi", istakao je Putin.

Ukrajinski ambasador u Kirgistanu Nikolaj Dorošenko koji predstavlja svoju zemlju na samitu u Biškeku, izneo je dva prigovora povodom agende na samitu i usprotivio se predsedavanju Rusije Zajednicom nezavisnih država optuživši je za kršenje međunarodnog prava i aneksije ukrajinske teritorije.

 

Rusija ne odobrava hakovanje mediscinskih podataka

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da Rusija ne odobrava hakovanje medicinskih podataka olimpijskih sportista, ali da ti podaci privlače pažnju javnosti.

"Ne podržavamo to što rade hakeri, ali ono što su uradili ne može da ne privuče pažnju na međunarodnom nivou", naveo je Putin u saopštenju.

Putin se oglasio nedugo posle izjave predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da će tražiti pomoć od Rusije u sprečavanju hakera, za koje je Svetska antidoping agencija rekla da su povezani sa Rusijom.

Putin je naveo da su objavljeni dokumenti pokrenuli mnoga pitanja.

"Zdravi sportisti legalno uzimaju nedozvoljene supstance koje su zabranjene drugima, dok je ljudima koji pate od teških bolesti zabranjeno da učestvuju na Paraolimpijskim igrama na osnovu puke sumnje", rekao je Putin podsećajući na suspenziju ruskih sportista sa Paraolimpijskih igara u Riju.

Ruska hakerska grupa Fensi Bers objavila je danas podatke o 11 sportista koji su se takmičili na Olimpijskim igrama prošlog meseca. Oni su tako od početka nedelje objavili podatke od ukupno 40 sportista.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR