Putin: Rusija ne želi trku u naoružanju

Izvor: RTS, 11.Nov.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija ne želi trku u naoružanju

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da program modernizacije ruske vojske ne znači da želi da uđe u trku u naoružavanju.
Vladimir Putin je, na sastanku s predstavnicima ruske odbrambene industrije, rekao da je aktuelna obnova naoružanja nadoknađivanje višegodišnjeg slabog finansiranja posle kraha Sovjetskog Saveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Nemamo nameru da ulazimo u trku u naoružavanju, posebno ne da stignemo ili prestignemo nekoga", rekao je Putin.
Putin je juče rekao da će se Rusija suprotstaviti američkom programu raketne odbrane razvijanjem novog ofanzivnog oružja koje može probiti raketni štit.
Takođe je naveo da razvijanjem odbrane od balističkih projektila Vašington želi da "neutrališe" rusku stratešku nuklearnu odbranu i da dobije "odlučujuću vojnu superiornost".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.