Putin: Krim ima pravo na samoopredeljenje kao Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Krim ima pravo na samoopredeljenje kao Kosovo

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je u Ukrajini izveden neustavni državni udar i naglasio da zasad nema potrebe za primenom sile na Krimu, ali da Rusija zadržava pravo da angažuje vojsku "kao poslednje sredstvo". Putin je uporedio situaciju na Krimu sa onom na Kosovu, rekavši da stanovništvo poluostrva ima pravo na samoopredeljenje, kao što je to prethodno dozvoljeno kosovskim Albancima, ali i u mnogim drugim delovima sveta. Povodom izjave ruskog predsednika da je Rusija u Ukrajini u humanitranoj misiji pomoći ugroženim ruskim građanima, predsednik Češke Miloš Zeman podsetio je na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, takođe nazvano "humanitarnim".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Krim ima pravo na samoopredeljenje kao Kosovo, Ukrajina traži izručenje Janukoviča

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2014

MOSKVA, KIJEV, NJUJORK, BRISEL, SEVASTOPOLJ - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je u Ukrajini izveden neustavni državni udar i naglasio da zasad nema potrebe za primenom sile na Krimu, ali da Rusija zadržava pravo da angažuje vojsku "kao poslednje sredstvo". Američki državni sekretar...

Nastavak na Večernje novosti...

Putin-Krim-ima-pravo-na-samoopredeljenje-kao-sto-je-dozvoljeno-Kosovu

Izvor: medio.rs, 04.Mar.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je situaciju na Krimu sa onom na Kosovu, rekavši da stanovništvo poluostrva ima pravo na samoopredeljenje, kao što je to prethodno dozvoljeno kosovskim Albancima, ali i u mnogim drugim delovima sveta.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.