Putin: Černobilj ozbiljna lekcija za čitavo čovečanstvo

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Černobilj ozbiljna lekcija za čitavo čovečanstvo

Černobiljska tragedija je umanjena samo zahvaljujući naporima stručnjaka koji su obavljali svoju građansku dužnost, navodi predsednik Vladimir Putin u telegramu učesnicima uklanjanja posledica nesreće u Černobiljskoj atomskoj centrali.

„Černobilj je postao ozbiljna lekcija za čitavo čovečanstvo, a njegove posledice još uvek surovim ehom reaguju i na prirodu i na zdravlje ljudi. Veličina tragedije je mogla biti mnogo veća, da nije bilo neizmerne hrabrosti i samopožrtvovanja vatrogasaca, vojnika, stručnjaka, medicinskih radnika koji su časno ispunili svoj profesionalni i građanski dug. Mnogi od njih su žrtvovali sopstveni život kako bi spasili druge“, navodi se u telegramu predsednika Rusije Vladimira Putina.

„S punim pravom smatramo učesnike likvidacije posledica ove strašne katastrofe pravim herojima i klanjamo se pred svetlim sećanjem na preminule“, naveo je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Černobilj je ozbiljna lekcija za čitavo čovečanstvo

Izvor: Blic, 26.Apr.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je Černobilj postao ozbiljan lekcija za čitavo čovečanstvo, a da bi tragedija bila još veća da nije bilo neizmerne hrabrosti i samopožrtvovanja vatrogasaca, vojnika i drugih...Černobiljska tragedija je umanjena samo zahvaljujući naporima stručnjaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.