Posle formiranja Vojske Kosova, Putin digao na noge sve GENERALE: Situacija ZABRINJAVAJUĆA! Zemlje Balkana primorane da BIRAJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle formiranja "Vojske Kosova", Putin digao na noge sve GENERALE: Situacija ZABRINJAVAJUĆA! Zemlje Balkana primorane da BIRAJU!

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije situaciju na Balkanu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Učesnici sastanka detaljno su razmenili stavove o situaciji na Balkanu - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, takođe je razgovarano o aktuelnim unutrašnjim društveno-ekonomskim pitanjima.

Ranije je ministar spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da je ruska strana zabrinuta zbog situacije na Balkanu. Kako je istakao šef ruske diplomatije, balkanske zemlje su primorane da biraju: ili da sarađuju sa Moskvom ili sa Vašingtonom i Briselom.

Poslanici samoproglašenog republičkog parlamenta Kosova ranije su odobrili paket nacrta zakona o transformaciji lako oružanih snaga bezbednosti Kosova u pravu vojsku. Planirano je da u prištinskim oružanim snagama bude 5.000 vojnika i 3.000 rezervista. Vlada Srbije osudila je vojnu inicijativu Prištine, a ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da će Beograd zatražiti sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin sa članovima Saveta bezbednosti Rusije razgovarao o situaciju na Balkanu

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa članovima Saveta bezbednosti Rusije situaciju na Balkanu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.. „Učesnici sastanka detaljno su razmenili stavove o situaciji na Balkanu“, rekao je Peskov. Prema njegovim rečima, takođe je razgovarano...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.