Oland razgovarao s Putinom i Merkel oko krize u Ukrajini

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland razgovarao s Putinom i Merkel oko krize u Ukrajini

Francuski predsednik Fransoa Oland zabrinut je zbog pogoršanja situacije u Ukrajini zbog čega je odvojeno večeras telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rečeno je agenciji Frans pres u Jelisejskoj palati.

- Veoma zabrinut, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik je razgovarao s Vladimirom Putinom i Angelom Merkel, insistirajući na potrebi da se hitno prekine sa napadima i da se okonča ta dramatična situacija - naveo je izvor iz Jelisejske palate.

Oland se veoma odlučno zauzeo za potrebu da se hitno prekine sa upotrebom sile što je stav koji sa njim deli Angela Merkel, dodao je izvor.

Trideset civila ubijeno je u subotu u Mariupolju, strateškoj luci na istoku Ukrajine, u napadima za koje se krive proruski separatisti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.