Putin: Mandat Zelenskog završen, ukrajinska vlada nije legitimna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 18:16

Putin: Mandat Zelenskog završen, ukrajinska vlada nije legitimna

Trenutna ukrajinska vlada nije legitimna, budući da je mandat predsednika Volodimira Zelenskog završen, poručio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete Minsku.
''Svesni smo da je legitimitet aktuelnog šefa ukrajinske države završen'', rekao je Putin i dodao da će Moskva o miru u Ukrajini pregovarati samo sa legitimnom vladom.
Osnovna svrha konferencije u Ženevi je da se potvrdi legitimitet Zelenskog, ali ''ovi PR koraci nemaju značaja za pravne dokumente, naglasio je on.
Dodao je da Ukrajina mora da potvrdi legitimitet nove vlade koja bi potencijalno pregovarala sa Moskvom ''kroz parlament,...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"MIR SAMO POD OVIM USLOVOM" Oglasio se Putin posle tvrdnji Rojtersa da će "zamrznuti sukob" s Ukrajinom: Evo šta je rekao o prekidu rata

Izvor: Blic, 24.Maj.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da pregovori o miru u Ukrajini moraju biti obnovljeni, ali da će Moskva sarađivati isključivo sa legitimnim liderima u Kijevu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.