Erdogan brani Putina: Neću dozvoliti da ga napadaju

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 12:54

Erdogan brani Putina: "Neću dozvoliti da ga napadaju"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da odnosi Turske sa Rusijom nisu ništa manje važni nego odnosi sa Vašingtonom.

Kako je dodao, neće dozvoliti opoziciji da napada Rusiju i ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Kemal Kiličdaroglu (predsednički kandidat opozicije) napada Putina, Rusiju. Ja to ne mogu dozvoliti. Naši odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Rusijom nisu ništa manje važni nego odnosi sa Vašingtonom", poručio je turski lider.

Takođe je podsetio na izjave Kiličdaroglua da namerava da uvede sankcije Rusiji.

"Sada gospodin Kemal napada Rusiju i govori da će protiv Rusije uvesti sankcije koje je uveo Zapad. Ko ste vi da uvodite sankcije protiv Rusije? Mnoge evropske zemlje su pokušale da uvedu Moskvi sankcije ali su onda odustale", rekao je turski lider.

Erdogan je rekao da je američki lider Džozef Bajden tokom više sastanaka sa njim pokušao da se ogradi od svojih prethodnih izjava o svrgavanju turskog kolege sa vlasti.

"Do početka predizborne kampanje u SAD Bajden je govorio u korist 'svrgavanja Erdogana'. On je to nemilosrdno izjavio. Posle toga smo se sastajali mnogo puta. Kada sam ga pitao, on je pokušao da se ogradi", rekao je Erdogan za turske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.