Zagrljaj Vučića i Tadića na početku sastanka o novoj vladi: Značajna saglasnot

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrljaj Vučića i Tadića na početku sastanka o novoj vladi: Značajna saglasnot

Buduća vlada će funkcionisati kao ozbiljan timi izbaciće političke partije jednom za svagda iz javnih preduzeća i upravnih odbora, rekao je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nakon sastanka sadelegacijom Nove demokratske stranke. Na sastanak su pored Borisa Tadića došli i Dušan Petrović i Nenad Čanak.

Na pregovorima su, pored Vučića, Igor Mirović, Jadranka Joksimović i Radomir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikolić. Na stolu su posluženi kivi, jagode, pomorandže i sladoled.

Vučić je nakon razogovora o formiranju buduće vlade sa liderom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, "a ne da se pravi po kvotama i kontingentima".

- S time se saglasio Tadić...Važno je da smo izrazili želju da zajednički radimo za dobro Srbije i izborimo za obolji život građana Srbije - poručio je Vučić.

Lider naprednjaka je kazao da je sa Tadićem govorio 90 odsto o ekonomiji i socijalnim temama, a mnogo manje o spoljnoj politici.

- Jasno je da su suština razgovora bili plan i program vlade, napredak Srbije u svim sferama, pogotovo o onome što je život u Srbiji. Zadovljan sam što mi se čini da postoji veća politička odgovornst različitih političkih subjekata, bez obzira da li ćemo biti zajedno u vladi ili u poziciji, te da nećemo braniti nekim stručnim ljudima da uđu u vladu - ukazao je Vučić.

VIDEO > Srdačan pozdrav na početku sastanka:

Vučić je izjavio da je na sastanku sa NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a razgovori će biti nastavljeni tokom vikenda.

- Mi ćemo tokom vikenda nastaviti razgovore - rekao je Vučić navodeći da je suština razgovora bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

On je rekao da temeljno i opsežno razgovaralo o situaciji u Srbiji i tome kakvi su poslovi pred zemljom, kakve je reforme potrebno sprovesti,omogućiti fiskalnu konsolidaciju zmelje i stvaranje zdrave ekomonije.

- Potrebno je narodu da se kaže istina kakva jeste, ništa ne treba da skrivamo, već da se borimo, da vlada treba da bude ozibliljan tim i da svi vodimo računa o vitalnim državnim i nacionalnim interesima bez obzira na to da li smo u opoziciji ili na vlasti - rekao je Vučić.

Naprednjaci su pregovore o formiranju vlade počeli u ponedeljak susretom sa predstavnicima Saveza vojvodjanskih Mađara, koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, da bi dan kasnije u sedište SNS stigao i lider socijalista Ivica Dačić, sa kojim bi razgovori trebalo da budu nastavljeni.

Na sastanku naprednjaka i socijalista glavna tema bila je ekonomija, a očekuje se da to bude najvažnije pitanje i u razgovorima sa Tadićem.

Tadić je ranije poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

Nenad Čanak ulazi u SNS

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Tadić je Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, izmedju ostalih i SNS.

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS, a uslov za saradnju je da se o ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovodjenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić.

Kako za sada stoje stvari, o imenima ministara Vučić će razgovarati za vikend prvo sa ljudima iz svoje stranke, a onda i sa svima ostalima.

Na mesto u vladi za sada izvesno može da računa predsednik SDPS Rasim Ljajić, kao i ministar finasija Lazar Krstić, za kog je Vučić više puta rekao da želi da ostane u vladi.

Takođe, kako je Vučić ranije rekao, razgovora se i sa nestranačkim ličnostima, a vlada bi trebalo da bude formirana do 25. aprila i da ima najviše 19 članova, pa bi tako bila najmanja u modernoj srpskoj političkoj istoriji.

Pročitajte još PREGOVORI O VLADI: Vučić pričao, Dačić se slagao, Palma i Krkobabić ćutali Vučić: Ponudili smo SVM da bude u vladi, samo sa njima nismo imali razmimoilaženja Vučić: Ljajić će biti u vladi, za Ugljanina još nisam odlučio Vučić: Neću da vodim Srbiju poznatu po bankrotu

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Izbacićemo partije iz javnih preduzeća

Izvor: Press, 10.Apr.2014

Vučić je nakon razogovora oformiranju buduće valde sa liderom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem da je Srbiji potrebna vlada koja će da radi, bude ozbiljna, odgovorna, stručna, "a ne da se pravi po kvotama i kontingentima"... "S time se složio Tadić..Važno je da smo izrazili želju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.