ZMIJA VJOSA NE PRESTAJE DA NAPADA! Optužila Srbiju za ugrožavanje, a onda je finski predsednik šokirao izjavom

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 20:51

ZMIJA VJOSA NE PRESTAJE DA NAPADA! Optužila Srbiju za ugrožavanje, a onda je finski predsednik šokirao izjavom

Ne zna se ko je više izgovorio gluposti

Vjosa Osmani, tzv. predsednica Kosova, sastala se danas u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Finske Sauli Ninisto.

Osmani se zahvalila predsedniku Ninisto na "neprestanoj posvećenosti Finske priznavanju i jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova" i obavestila ga "o naporima koje Kosovo preduzima kako bi ispunilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve obaveze potrebne za unapređenje evroatlantskih integracija".

- Brza integracija Kosova i drugih zemalja u regionu u EU i NATO je preduslov za održavanje stabilnosti u regionu, koji je, nažalost, sve više ugrožen delovanjem srpskog režima, koji nastavlja politiku iz 90-tih godina - rekla je Osmani.

U saopštenju Predsedništva se navodi da je Finska, zemlja koja u potpunosti poznaje stalnu pretnju slobodi suverenih zemalja, "jer se dugo suočavala sa ruskom pretnjom, sličnom srpskoj, sa kojom se suočava region Balkana, mogla bi da utiče na zemlje članice EU da ubrzaju evropsku integraciju Kosova i regiona".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DIPLOMATSKE IGRE: Džo Bajden saopštio ko je najbliži saveznik SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021

Predsednik SAD Džo Bajden i premijer Australije Skot Morison pozdravili su danas tokom razgovora njihov zajednički pakt AUKUS, uoči Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku...- SAD nemaju bližeg i pouzdanijeg saveznika od Australije - rekao je DŽo Bajden nakon što je Vašington prošle...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.