Vučić danas potpisuje sporazum, bez tačke 10. Biće i Tramp?

Izvor: B92, 04.Sep.2020, 06:06

Vučić danas potpisuje sporazum, bez tačke 10. Biće i Tramp?

Vašington -- Televizija Kljan Kosova javila da se danas u Vašingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, bez sporne tačke 10.

U toj tački, kako smo preneli ranije, nalazi se rečenica u kojoj se da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Vest o potpisivanju sporazuma objavio je izveštač TV >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kljan Koosva na društvenim mrežama koji prati razgovor delegacija u Beloj kući. On tvrdi i da će na potpisivanju sporazuma biti i američki predsednik Donald Tramp.

"Očekuje se da će sporazum biti potpisan, obe strane su se složile oko konačnog nacrta... bilo je četiri nacrta o kojima se razgovaralo, prvi nacrt je bio da će se verovatno sve u procesu dijaloga Kosovo-Srbija završiti uzajamnim priznavanjem, ali je bilo i drugih nacrta'', navodi Kljan Kosova i dodaje da nacrt koji bi dve strane trebalo da danas potpišu ne uključuje uzajamno priznanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka u četvrtak da je odbio tačku o priznanju koja je bila u prvoj verziji dokumenta "Ekonomska normalizacija", kao i da su Trampovi ljudi to uvažili.

''Te tačke u novim dokumentima nema i to više neće biti tema'', rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sukob u kosovskoj delegaciji: Haradinaj "pritiska" Hotija da odbije sporazum, preti izlaskom iz vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2020

Spremnost premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija da u Vašingtonu potpiše sporazum o unapređenju ekonomskih odnosa sa Beogradom moglo bi da ga košta te fotelje, sudeći prema najavama prištinskih medija...Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da njegova stranka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.