Vučić: Veliki projekti su uvek nailazili na otpor

Izvor: RTS, 07.Apr.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Veliki projekti su uvek nailazili na otpor

Beograd je u poslednjih 70 godina imao nekoliko velikih projekata silaska na reku, međutim ništa od toga nije urađeno, kaže premijer Aleksandar Vučić. Ističe da nije očekivao tako veliki otpor projektu "Beograd na vodi", koji predstavlja napredak, modernizaciju i nešto najlepše.
Aleksandar Vučić je, govoreći o projektu "Beograd na vodi" u Skupštini Srbije, podsetio da je za "srpski Menhetn" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postojalo više konkursa domaćih i inostranih arhitekata, poput projekta "Evropolis" iz 1996. koji nikada nisu realizovani, prenosi Tanjug.

"Realizacijom projekta 'Beograd na vodi' obnoviće se fasade zgrada u Savamali, spomenici kulture će dobiti izgled s početka 20. veka, a još lepši sjaj dobiće i hotel Bristol i zgrada Železničke stanice", rekao je Vučić na početku rasprave o Predlogu zakona koji treba da omogući realizaciju tog projekta.
Dodao je i da će zgradi Pošte u Savskoj ulici biti vraćena fasada koja je, kako je rekao, imala najlepšu fasadu u Beogradu.
"Skinućemo tu fasadu, restaurisati i prikazati Beograd u najlepšem svetlu", poručio je Vučić i istakao da će te zgrade pripadati gradu i državi Srbiji 100 odsto.
Premijer je podsetio i da je izgradnja velikih projekata u istoriji uvek bila suočena s preprekama i onima koji su se toj izgradnji protivili.
Nisam očekivao ovoliki otpor napretku i modernizaciji nečem najlepšem, rekao je Vučić i poručio da je najvažnije da je za projekat "Beograd na vodi" obezbeđen novac.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer: Veliki projekti su uvek nailazili na otpor

Izvor: RTS, 07.Apr.2015

Veliki gradovi se grade na velikim snovima, na vizijama i na projektima čija vizija zastrašuje, kaže premijer Aleksandar Vučić. Ističe da nije očekivao tako veliki otpor projektu "Beograd na vodi", koji donosi nova radna mesta i lepše lice Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.