Uslovna kandidatura za Srbiju - ako ne bude više problema

Izvor: TvojPortal.com, 24.Nov.2011, 03:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovna kandidatura za Srbiju - ako ne bude više problema

/.vesti online/ Francuska namerava da devetog decembra u Briselu podrži dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji pod uslovom da se do tada postigne "konkretan napredak" u dijalogu Beograda i Prištine, rekla je danas portparol francuske vlade Valeri Pekres. Ivica Dačić je posle razgovora u Briselu rekao da je od zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << EU dobio uveravanja da će Srbija dobiti kandidaturu "ako ne iskrsnu novi problemi".

Idelano vreme za ucenjivanje Srbije, smatraju u EU, a prenosi Dačić

Ona je navela da zvanični Pariz smatra da je "preuranjeno" potvrditi status kandidata Crnoj Gori "do decembra". Francuska predlaže da se Crnoj Gori ostavi rok do sredine 2012. godine kako bi moglo da se proveri da li su konkretne reforme sprovedene u praksi.
Stalni predstavnik Danske u EU, ambasador Jepe Tranholm-Mikelsen ne očekuje da pregovori o prijemu Srbije u EU počnu tokom predsedavanja Danske u prvoj polovini 2012. godine, navodeći da je sada prioritet odluka o tome da li će Srbija postati kandidat.
Opširnije

politikaeuSrbijauslovna kandidatura
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Pariz

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.