Turska očekuje snažnu solidarnost - šta je na to rekao Stoltenberg

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska očekuje snažnu solidarnost" - šta je na to rekao Stoltenberg

Istanbul -- Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu šta Turska očekuje od Alijanse.

Čavušoglu je naglasio Stoltenbergu da Turska očekuje "snažnu solidarnost protiv pretnji po njenu bezbednost".

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

S druge strane, Stoltenberg je rekao Čavušogluu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da od Turske očekuje da se ponaša uzdržano u operacijama u Siriji i dodao da NATO mora da pronađe održivo rešenje za zatvorenike takozvane Islamske države (ID) u Siriji.

Stoltenberg je dodao i da Turska mora da obezbedi da napredak protiv ID u Siriji nije ugrožen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čavušolu: Turska očekuje solidarnost od NATO-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2019

Turska je ponovila generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu da očekuje da ova alijansa pokaže snažnu solidarnost u suočavanju sa pretnjama njenoj bezbednosti, izjavio je ministar inostranih poslova Mevlut Čavušolu. Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Istanbulu, nakon razgovora sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.