Trifunović: Kajem se što sam s nekima bio i na lokalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 14:33

Trifunović: Kajem se što sam s nekima bio i na lokalu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da se kaje što je sa pojedinima iz bivše vlasti izašao na nedavne izbore na lokalu, da u Savezu za Srbiju nikad nisu znali šta rade, te da 90 odsto stranaka Saveza ne računa na EU, a očekuju od Unije "da dođe i sruši legitimitet izbora".

On je, gostujući u emisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Bez ustručavanja" na zrenjaninskoj KTV televiziji, rekao da je poprilično razočaran svim dešavanjima u opoziciji, čiji je deo optužio da mu je "zabadao nož u leđa" i ocenio da je napravio mnogo grešaka, među kojima je posebno izdvojio prvu odluku o bojkotu izbora, kao i potpis na Sporazum sa narodom.

Svoje dojučerašnje kolege, lidere Saveza za Srbiju, optužio je i za propast protesta, koji su trajali više od godinu dana, kao i za sabotiranje njega lično.

"Oni su upropastili proteste, SzS, verovatno Dragan Đilas, iz svog straha da se pojave tamo, držali su mene što dalje od mikrofona. Dosta energije su potrošili da mene drže podalje da se ne bih popeo i pokupio simpatije naroda. Sada im je, nakon izbora, verovatno lakše, jer sam 'izdajnik bojkotaške opozicije'", naveo je Trifunović.

Ispričao je kako ga je pred miting udružene opozicije, 13. aprila prošle godine ispred Skupštine Srbije, pozvao Dragan Đilas i pitao: "a je l' ti toliko stalo da govoriš u subotu na protestu?".

Kako je rekao, Savez je nesiguran zbog toga što su to ljudi koji su bili u vlasti, a svesni su da nisu mnogo omiljeni.

"Nikad nisu znali šta da rade. Puste studente da vode proteste, pa bi da ih kontrolišu. Jeremić mi lično kaže: 'zamoli brata da nas ne pljuje toliko, ja sam mu odgovorio - 'ne mogu brata da zamolim ništa'", istakao je Trifunović.

Objasnio je da je Sporazum sa narodom, za koji kaže da je potekao od njegovog brata, Branislava, pravno "ništavilo", ali da je imao za cilj da ljudi, koji su bili na vlasti i ako bi sutra ponovo došli, "izbegnu da rade to što su radili".

Ponovio je uverenja da je bojkot izbora bio apsolutno besmislen.

"U cilju kampanje bojkota, ekipa koja je u avgustu zavikala 'bojkot', u septembru je digla d. . . , otišla do Mladenovca da polepi nalepnice 'bojkot'. I onda, 90 odsto stranaka SzS uopšte ne računa na EU, a od nje očekuje da dođe i sruši legitimitet izbora", ističe Trifunović i pita gde je taj (nepostojeći) legitimitet?

"Ko određuje prag legitimiteta? Bojkot nije uspeo", konstatovao je on.

Upitan hoće li izbori biti iskorišćeni za neki vid filtriranja opozicije, odgovara da neće, jer će ih, navodi, "Đilas iskoristiti da sebe uspostavi kao pravovernu opoziciju".

"I sad će nova neka forma umesto SzS, Srpska opozicija. . . Đilas, koji ima svoju 'flert stranku' - S SP, dođe, 'iskešira' pare... ode kod vladike Grigorija pa ga nagovara da bude kandidat za predsednika. Otići će kod Rade (Đurić, dugogodišnja voditeljka Beogradske hronike na RTS) i nagovarati je da bude kandidat za gradonačelnika na izborima 2022. godine, lako je Đilasu...", zaključio je Trifunović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Trifunović: Đilas upropastio proteste, mene držali što dalje

Izvor: B92, 16.Jul.2020

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da se kaje što je sa pojedinima iz bivše vlasti izašao na nedavne izbore na lokalu..Rekao je da u Savezu za Srbiju nikad nisu znali šta rade, te da 90 odsto stranaka Saveza ne računa na EU, a očekuju od Unije "da dođe i sruši...

Nastavak na B92...

Trifunović: Podlegao sam slatkorečivosti lidera SZS

Izvor: Danas, 16.Jul.2020

Sergej Trifunović, poznati glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana, koji je na nedavnim izborima osvojio 1,7 odsto glasova, u emisiji Bez ustručavanja na lokalnoj KTV u Zrenjaninu, optužio je Savez za Srbiju za propast protesta 2018/2019.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.