Tadić: Nikoga nisam ucenjivao niti reketirao

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nikoga nisam ucenjivao niti reketirao

Predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić negirao je sve optužbe koje je protiv njega izneo vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević.

Bogićević je izjavio da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi kupio udeo VAC-a u vlasništvu Politike.

On je rekao da su ga nagovorili da kupi Politiku - Tadić, njegov šef kabineta Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović, koji kako je naveo "nisu imali novac za kupovinu udela u Politici".

"Nemam nikakve veze sa time, nikoga nisam ucenjivao, ni od koga tražio novac i nikoga nisam reketirao", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ocenio da se protiv njega vodi orkestrirana kampanja i naveo da će na sve optužbe odgovarati pred sudom ako do toga dođe.

"Sa zadovoljstvom ću odgovarati pred nadležnim institucijama", kazao je Tadić i dodao da neće odgovarati pred režimskim medijima i naručenim analitičarima.

Kao posebno važno, Tadić je naveo da se čitava kampanja pokreće samo dan nakon što su SDS i Liberalno demokratska partija (LDP) ozvaničile opozicioni savez.

Bogićević je o kupovini Politike govorio danas na TV Pink u specijalnom programu "Rušenje (premijera Aleksandra) Vučića", a Tadić je upitao zašto ta televizija nije puštala specijalne emisije kada su mediji pisali o aferama koje se tiču sadašnje vlasti.

On je rekao i da nikad nijednom privredniku, pa ni Bogićeviću nije sugerisao da kupi bilo koji medij.

Kako je naveo, zalagao se za to da domaći privrednici učestvuju u privatizaciji domaćih preduzeća, kako ne bi sve bilo u stranom vlasništvu.

Konferenciju za novinare obeležila je polemika Tadića i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Informera Dragana Vučićevića koji je uporno pokušavao da Tadiću postavi više pitanja i prekidao njegovo izlaganje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.