Tadić demantuje Bogićevićeve navode

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić demantuje Bogićevićeve navode

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić demantovao je navode vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP.
Boris Tadić kaže da nije nikada ni od koga uzimao novac. Nikoga nisam reketirao i ucenjivao, ističe Tadić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na konferenciji za štampu Tadić je poručio da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i upitao zašto se samo dan posle formiranja novog opozicionog saveza emituju "emisije na televiziji i kampanja privatnih medija, naručenih komentatora, kriminologa".
"Ovo je kraj pravnog sistema i kraj pravne države i ukoliko se ovako bude nastavilo, cenu za ovakav postupak platiće građani", rekao je Tadić.
On je istakao i da će o svim optužbama govoriti u sudskom postupku, ukoliko tužilac podigne optužnicu.
"O tome ću odgovarati pred nadležnim institucijama, a svakako neću pred režimskim medijima, naručenim analitičarima, pred ljudima koji narušavaju pravni sistem ove zemlje, ugrožavajući bezbednost, ne samo moju, već svakog građanina Srbije" rekao je Tadić.
Predsednik SDS-a je dodao da nikada nije tražio od Bogićevića, niti bilo kojeg drugog privrednika u Srbiji, da kupi neke konkretne novine, već da je od srpskih privrednika tražio da investiraju, ne samo u auto-industriju, poljoprivredu i nove tehnologije, već i u medije jer, kako je rekao, nije dobro da stranci budu vlasnici svih srpskih kompanija.
"Ali nikada u životu nisam vodio razgovor ni sa jednim privrednikom u Srbiji da kupi bilo koje konkretne novine", rekao je Tadić.
Upitan da li je bio upoznat sa kupovinom Politike, Tadić je rekao da je bio obavešten o tome, ali da se nije mešao u taj proces.
"U međusobne poslovne odnose srpskih kompanija, bilo da je u pitanju Kurir ili VAC, nisam se mešao, ali često sam imao situaciju, kao predsednik Republike, da treba da razrešim probleme nastale u prošlosti u vezi sa raznim privatizacijama. Pogotovo kada je reč o onim u kojima su učestvovale stane kompanije", rekao je Tadić.
Kada je reč o VAC-u, on je objasnio da je o tome govorio i Bodo Hombah jer je to veoma često bilo političko pitanje.
"Diskutovali smo o tome na najvišim sastancima sa visokim predstavnicima Nemačke, jer je interes Srbije bio da se to pitanje reši", zaključio je Tadić.
Vlasnik "Farmakoma" Bogićević izjavio je da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om u vezi sa kupovinom Politike.
Bogićević je za TV Pink rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan reket, te da je bio ucenjen.
Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS-a Dušan Petrović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL NA PRES-KONFERENCIJI: Dok je Boris Tadić demantovao Bogićevića, Vučićević ga prekidao

Izvor: Kurir, 08.Nov.2015

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić demantovao je danas navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP. Konferenciju za novinare...

Nastavak na Kurir...

Tadić: Nikoga nikada nisam ucenjivao, pa ni Bogićevića

Izvor: Blic, 08.Nov.2015

Predsednik Socijademokratske stranke (SDS) Boris Tadić demantovao je danas navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP...- Čim sam dobio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.