Stefanović: Potraga za osobom koja je nosila vešala na protestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Potraga za osobom koja je nosila vešala na protestu

“Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta, ali poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nebojša Stefanović .

On je dodao da nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje.

Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala.

“To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji”, dodao je Stefanović.

Potraga za osumnjičenim

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa nadležnim, Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, preduzimaju sve mere i radnje na identifikaciji lica sa fotografije koje je juče na javnom skupu nosilo vešala.

Molimo građane da ukoliko prepoznaju navedeno lice sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njemu o tome obaveste policijske službenike Policijske uprave za grad Beograd na 011/279-7685 ili 011/192.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.