MUP raspisuje potragu zbog nošenja vešala

Izvor: RTS, 03.Feb.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP raspisuje potragu zbog nošenja vešala

Zbog velikog uznemirenja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koja je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala, poručuo je ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović. Objavljena fotografija osumnjičenog.
Povodom fotografije vešala na protestu u Beogradu, koja je objavljena na društvenim mrežama, Nebojša Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poručio da se tako nešto ne sme dozvoliti.

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta, ali poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo", naveo je ministar unutrašnjih poslova u saopštenju.
Istakao je da nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda "i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje".
Kako se navodi u saopštenju, zbog velikog uznemirenja javnosti, MUP i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vešala.
"To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji", kaže Stefanović.
MUP je saopštio da, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, preduzimaju sve mere i radnje na identifikaciji osobe sa fotografije koja je juče na javnom skupu nosila vešala.
Pozivaju građane da, ukoliko prepoznaju ovog mladića, ili imaju bilo kakve informacije o njemu, o tome obaveste Policijsku upravu za grad Beograd na 011 279 7685 ili 011 192.

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Raspisjuemo potragu za osobom koja je nosila vešala na protestu

Izvor: Blic, 03.Feb.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da će MUP i nadležno tužilaštvo raspisati potragu za osobom koja je juče na protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu nosila vešala.

Nastavak na Blic...

Stefanović: Biće raspisana potraga za licem koje je nosilo vješala

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2019

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koja je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vješala, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.