Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 67. zemlja po slobodi medija, pala za 13 mesta

Srbija je 67. zemlja na svetskoj rang listi po slobodi medija za 2014. i pala je za 13 mesta u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u godišnjem izveštaju međunarodne nevladine organizacije za zaštitu novinara Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF) sa sedištem u Parizu.

Na spisku 180 država, ispred Srbije su Slovenija (na 35. mestu), Hrvatska (58), BiH (66), a iza su Crna Gora (114) i Makedonija (117).

RSF je rangirala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo, koje je na 87. mestu u izveštaju ove organizacije, što je za sedam mesta niže nego prethodne godine.

Finska, Norveška i Danska su na vrhu s najvećom slobodom medija, dok je najlošija situacija u Turkmenistanu, Severnoj Koreji i Eritreji.

RSF u izveštaju navodi da su SAD po slobodi medija pale za tri mesta i da su na 49. mestu, Rusija je pala za četiri mesta i nalazi se 152. mestu.

Prema godišnjem indeksu, beleži se veći stepen kršenja slobode informacija u 180 zemalja, na svim kontinetnima, navodi RSF i dodaje da se najveći pad između dva izveštaja beleži u regionu EU-Balkan.

RSF svake godine objavljuje izveštaj i pravi spisak zemalja uzimaju u obzir nekoliko faktora - nivo zloupotrebe medija, stepen pluralizma, nezavisnost medija, životna sredina i autocenzura, pravni okvir, transparentnost i infrastruktura.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad medijskih sloboda u Srbiji, i u svetu

Izvor: Studio B, 12.Feb.2015

Srbija se na svetskoj listi po slobodi medija za 2014. godinu nalazi na 67. mestu od ukupno 180 zemalja, navodi se u danas objavljenom izveštaju organizacije Reporteri bez granica (RSF)...Srbija se na svetskoj listi po slobodi medija za 2014. godinu nalazi na 67. mestu od ukupno 180 zemalja, navodi...

Nastavak na Studio B...

Reporteri bez granica: Pad medijskih sloboda na Balkanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2015

Od države Zapadnog Balkana, Srbija i Kosovo zabeležile su pad u odnosu na prošlu godinu prema svetskoj rang listi slobode medija za 2015. koju su objavili Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF), Bosna i Hercegovina i Crna Gora su na istim pozicijama, dok je Makedonija popravila svoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Po slobodi medija Srbija pala za 13 mesta

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2015

Srbija je 67. zemlja na svetskoj rang listi po slobodi medija za 2014. i pala je za 13 mesta u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u godišnjem izveštaju međunarodne nevladine organizacije za zaštitu novinara Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF) sa sedištem u Parizu...Na spisku...

Nastavak na Radio 021...

BiH na 66. mjestu po slobodi medija

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2015

SARAJEVO - BiH je 66. zemlja na svjetskoj rang-listi po slobodi medija za 2014. godinu i zadržala je istu poziciju koju je imala i 2013. godine, navodi se u godišnjem izvještaju međunarodne nevladine organizacije za zaštitu novinara “Reporteri bez granica”...Srbija je ove godine pala za 13 pozicija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.