Sloveniji na granici sa Hrvatskom pomažu Estonci, Poljaci i Litvanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 11:49

Sloveniji na granici sa Hrvatskom pomažu Estonci, Poljaci i Litvanci

Policajci iz Estonije, Litvanije i Poljske pridružiće se slovenačkim kolegama na granici sa Hrvatskom od ponedeljka, kako bi sprečili ilegalne ulaske, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Za početak, doći će pet policajaca iz Estonije, šest iz Litvanije i 10 iz Poljske posle memoranduma razumevanja koji Slovenija ima sa ovim zemljama, prenela je agencija STA.

Patrolama će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upravljati slovenačka policija, a Slovenija je potpisala sporazum sa ovim zemaljama, baziran na odluci Saveta Evrope, prema kojem se pojačava kontrola na granicama u borbi protiv terorizma i kriminala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na granici Slovenije sa Hrvatskom od ponedeljka i policajci iz Estonije, Litvanije i Poljske

Izvor: Danas, 07.Maj.2021

Od ponedeljka će 21 policajac iz Estonije, Litvanije i Poljske učestvovati u patroliranju sa slovenačkom policijom na šengenskoj granici sa Hrvatskom, saopštilo je danas slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.