STIŽE VELIKA POMOĆ HEZBOLAHU?! Vagner se iz Sirije uključuje u rat protiv Izraela?! Pljušte optužbe iz Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2023, 22:40

STIŽE VELIKA POMOĆ HEZBOLAHU?! Vagner se iz Sirije uključuje u rat protiv Izraela?! Pljušte optužbe iz Amerike

Oglasio se Džon Kirbi

Bela kuća objavila je danas nedavno deklasifikovane obaveštajne podatke u kojima se navodi da se ruska privatna vojna kompanija Vagner priprema da obezbedi Hezbolahu ili Iranu protivvazdušnu odbranu.

To je objavio portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi i dodao da se Vagner spremao da pruži tu mogućnost po direktivi ruske vlade, prenosi CNN. U obaveštajnom podatku se ne navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odakle bi došao protivvazdušni sistem.

CNN navodi da je Vagner dobio zadatak da isporuči raketni sistem SA-22 zemlja-vazduh iz Sirije libanskom Hezbolahu.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad složio se da obezbedi Hezbolah ruskim raketnim sistemom, poznatim kao "Pancir", rekla su dva izvora upoznata sa obaveštajnim podatkom za CNN.

- Pažljivo ćemo pratiti da li će Vagner pružiti vojnu opremu Hezbolahu ili Iranu. Spremni smo da uvedeno antiterorističke sankcije protiv ruskih pojedinaca ili kompanija koje čine destabilišuće transfere oružja - naveli su izvori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vagnerovci se spremaju: Bela kuća hitno reagovala

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 00:24

Bela kuća objavila je podatke u kojima se navodi da se ruska privatna vojna kompanija Vagner priprema da obezbedi "Hezbolahu ili Iranu" protivvazdušnu odbranu...To je objavio portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi i dodao da se Vagner spremao da pruži tu mogućnost po direktivi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.