Sterali su ih u ćošak i sada imaju pakleni plan; Reagovala Bela kuća: Ne može

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 09:01

Sterali su ih u ćošak i sada imaju pakleni plan; Reagovala Bela kuća: Ne može

SAD neće podržati proširenje izraelskih vojnih akcija na jug Pojasa Gaze, ukoliko ne postoji konkretan plan kojim se štite civili koji su evakuisani južno.

"Povodom izraelskog razmatranja pomeranja operacija ka jugu, rekli smo da ne podržavamo ovakve operacije bez jasnog plana Izraelaca da objasne kako će da zaštite dramatično povećan broj civila na jugu", rekao je portparol Nacionalnog bezbednosnog saveta Bele kuće, Džon Kirbi, preneo je Njuzvik.

Kirbi je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenio da je to povećanje ljudi zbog činjenice da je veliki broj civila evakuisan sa severa na upozorenje Izraela i da su SAD zadovoljne da vide da su uspostavljeni bezbedni koridori sa severa za one koji žele da se sklone sa severa Gaze.

"Sada je taj narod na jugu i samim tim je veća odgovornost za Izraelce da budu sigurni pre nego što počnu operacije na jugu, da zaštite civile", istakao je Kirbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.