Utorak, 21.11.2023.

20:42

Vagnerovci se spremaju: Bela kuća hitno reagovala

Bela kuća objavila je podatke u kojima se navodi da se ruska privatna vojna kompanija Vagner priprema da obezbedi "Hezbolahu ili Iranu" protivvazdušnu odbranu.

Izvor: Tanjug

Vagnerovci se spremaju: Bela kuća hitno reagovala
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

To je objavio portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi i dodao da se Vagner spremao da pruži tu mogućnost po direktivi ruske vlade, prenosi CNN.

U obaveštajnom podatku se ne navodi odakle bi došao protivvazdušni sistem. Međutim, Si-En-En navodi da je Vagner dobio zadatak da isporuči raketni sistem SA-22 zemlja-vazduh iz Sirije u libanski Hezbolah. Sirijski predsednik Bašar al-Asad složio se da obezbedi Hezbolah ruskim raketnim sistemom, poznatim kao "pancir", rekla su dva izvora upoznata sa obaveštajnim podatkom za Si-En-En. "Pažljivo ćemo pratiti da li će Vagner pružiti vojnu opremu Hezbolahu ili Iranu.

Spremni smo da uvedeno antiterorističke sankcije protiv ruskih pojedinaca ili kompanija koje čine destabilišuće transfere oružja", naveli su izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: