SNS: Problem zdravstva u Nemanjinoj

Izvor: B92, 03.Apr.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Problem zdravstva u Nemanjinoj

Beograd -- Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije i korupciju.

"Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih direktora. Nisu lekari odgovorni za korupciju za koju su često prozivani u medijima, već oni koji donose odluke o tome kako će da plaćaju antibiotike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i citostatike i obavljaju velike nabavke", rekao je Vučić.

Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, najavio je da će SNS po dolasku na vlast doneti Zakon o zaštiti prava pacijenata kako bi nezadovoljni i ugroženi pacijenti dobili osnovna prava.

"Tim zakonom bi nezadovolni pacijenti i oni kojima su prava ugrožena dobili zaštitu svojih prava kao pacijenta i ugroženih lica", rekao je Vučić i dodao da 32-33 odsto ljudi koji primaju zdravstvene usluge spada u kategoriju ugroženih.

Vučić je dodao i da je Predlogom zakona o javnim nabavkama, koji je SNS predala Skupštini Srbije, predviđena ušteda od 600 miliona evra i da taj novac, između ostalog, bude preusmeren i za poboljšanje zdravstvene zaštite.

"Namera je da uštedimo novac građana i pacijentima omogućimo što bolje lečenje, bržu i kvalitetniju zdravstevu uslugu i veće plate lekarima", rekao je Vučić.

On je predstavio Belu knjigu SNS o zdravstvu u kojoj se nalazi 21 zakon iz te oblasti i naveo da jedino SNS ima celovit concept zdravstvene politike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Glava svih problema u zdravstvu u Nemanjinoj

Izvor: EMportal, 03.Apr.2012

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju.

Nastavak na EMportal...

"Glava svih problema u zdravstvu je u Nemanjinoj ulici"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2012

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju..."Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Glava svih problema u zdravstvu u Nemanjinoj ulici

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2012

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je u utorak da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju... BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Vučić o zdravstvu: Glava svih problema u Nemanjinoj

Izvor: Studio B, 03.Apr.2012

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je ispred Kliničkog centra Srbije da se srž problema u zdravstvu nalazi u političkoj birokratiji i Ministarstvu zdravlja. ..Vučić je istakao da će ta stranka doneti zakon o zaštiti prava pacijenata kojim bi se svim nezadovoljnim...

Nastavak na Studio B...

Vučić: Za krizu u zdravstvu kriva Vlada

Izvor: Kurir, 04.Apr.2012, 08:56

Zamenik predsednika SNS: Kada dođemo na vlast, donećemo zakon o zaštiti prava pacijenata..BEOGRAD - Srediće i zdravstvo...Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je „glava“ svih problema u zdravstvu politička birokratija, koja je odgovorna za malverzacije u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.