Info

Utorak, 03.04.2012.

12:21

SNS: Problem zdravstva u Nemanjinoj

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije i korupciju.

Izvor: Beta

Default images

"Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih direktora. Nisu lekari odgovorni za korupciju za koju su često prozivani u medijima, već oni koji donose odluke o tome kako će da plaćaju antibiotike i citostatike i obavljaju velike nabavke", rekao je Vučić.

Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, najavio je da će SNS po dolasku na vlast doneti Zakon o zaštiti prava pacijenata kako bi nezadovoljni i ugroženi pacijenti dobili osnovna prava.

"Tim zakonom bi nezadovolni pacijenti i oni kojima su prava ugrožena dobili zaštitu svojih prava kao pacijenta i ugroženih lica", rekao je Vučić i dodao da 32-33 odsto ljudi koji primaju zdravstvene usluge spada u kategoriju ugroženih.

Vučić je dodao i da je Predlogom zakona o javnim nabavkama, koji je SNS predala Skupštini Srbije, predviđena ušteda od 600 miliona evra i da taj novac, između ostalog, bude preusmeren i za poboljšanje zdravstvene zaštite.

"Namera je da uštedimo novac građana i pacijentima omogućimo što bolje lečenje, bržu i kvalitetniju zdravstevu uslugu i veće plate lekarima", rekao je Vučić.

On je predstavio Belu knjigu SNS o zdravstvu u kojoj se nalazi 21 zakon iz te oblasti i naveo da jedino SNS ima celovit concept zdravstvene politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: