Glava svih problema u zdravstvu je u Nemanjinoj ulici

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2012, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Glava svih problema u zdravstvu je u Nemanjinoj ulici"

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je danas da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju.

"Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih direktora. Nisu lekari odgovorni za korupciju za koju su često prozivani u medijima, već oni koji donose odluke o tome kako će da plaćaju antibiotike i citostatike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i obavljaju velike nabavke", rekao je Vučić na konferenciji za novinare ispred Kliničkog centra u Beogradu.

Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, najavio je da će SNS po dolasku na vlast doneti Zakon o zaštiti prava pacijenata kako bi nezadovoljni i ugroženi pacijenti dobili osnovna prava.

"Tim zakonom bi nezadovolni pacijenti i oni kojima su prava ugrožena dobili zaštitu svojih prava kao pacijenta i ugroženih lica", rekao je Vučić i dodao da 32-33 odsto ljudi koji primaju zdravstvene usluge spada u kategoriju ugroženih.

Vučić je dodao i da je Predlogom zakona o javnim nabavkama, koji je SNS predala Skupštini Srbije, predviđena ušteda od 600 miliona evra i da taj novac, između ostalog, bude preusmeren i za poboljšanje zdravstvene zaštite.

"Namera je da uštedimo novac građana i pacijentima omogućimo što bolje lečenje, bržu i kvalitetniju zdravstevu uslugu i veće plate lekarima", rekao je Vučić.

On je predstavio Belu knjigu SNS o zdravstvu u kojoj se nalazi 21 zakon iz te oblasti i naveo da jedino SNS ima celovit koncept zdravstvene politike.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.