Rusija traži sednicu SB UN zbog slučaja Skripalj

Izvor: B92, 04.Apr.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija traži sednicu SB UN zbog slučaja Skripalj

Njujork -- Rusija traži da sutra bude sazvana otvorena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom trovanja u "slučaju Skripalj".

To je rekao ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja, u obraćanju na sednici SB UN.

"Po nalogu naše vlade, molimo vas da sazovete otvorenu sednicu Saveta bezbednosti UN za sutra po podne, u 15.00 sati (po lokalnom vremenu)", rekao je ruski izaslanik, obraćajući se predsedavajućem SB UN, prenosi Tas.

Ranije danas, portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Britanija odbila saradnju sa Rusijom u slučaju trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Prethodno je britanska delegacija u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja odbacila predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju Skripalja.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja to negira.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija za sutra traži sednicu SB UN zbog slučaja "Skripalj"

Izvor: RTS, 04.Apr.2018

Zvanična Moskva traži da sutra bude sazvana otvorena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom slučaja "Skripalj", rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja u obraćanju na sednici SB UN. . "Po nalogu naše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.