Putin: Sve ovo da bi se oživeo NATO

Izvor: Mondo, 10.Sep.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Sve ovo da bi se oživeo NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas zapadne zemlje da koriste ukrajinsku krizu za "oživljavanje" NATO-a.

Foto: AP Photo/Yuri Kadobnov

"Kriza u Ukrajini koju su u osnovi izazvali i stvorili neki naši zapadni partneri, sada se koristi za oživljavanje tog vojnog bloka", izjavio je Putin, misleći na NATO.

Lideri NATO su prošle nedelje na samitu odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da stvore novu vrhunski spremnu jedinicu od više hiljada vojnika na istoku Evrope s ciljem da se hitro osujeti moguća "ruska pretnja" i te snage upute, ako zatreba, i u borbu s islamskim teroristima izvan Evrope.

"Mi smo već rekli da ćemo biti primorani da preduzmemo odgovarajuće mere radi naše bezbednosti", rekao je Putin na sastanku predstavnika vojne industrije i članova Generalštaba ruske vojske.

Kako prenose ruske agencije, Putin je dodao da bi "voleo da ne bude histeričnog pristupa nakon što te odluke budu konačno usvojene i počnu da se primenjuju".

Dva dana uoči samita NATO, ruske vlasti su najavile prilagođavanje vojne doktrine jačanju NATO na svojim granicama.
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.