“Zapad koristi krizu radi oživljavanja NATO“

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zapad koristi krizu radi oživljavanja NATO“

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas zapadne zemlje da koriste ukrajinsku krizu za "oživljavanje" NATO-a.

Rusija će preduzeti mere za osiguranje sopstvene bezbednosti: Vladimir Putin

 

"Kriza u Ukrajini koju su u osnovi izazvali i stvorili neki naši zapadni partneri, sada se koristi za oživljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tog vojnog bloka", izjavio je Putin, misleći na NATO.

 

Lideri NATO su prošle nedelje na samitu odlučili da stvore novu vrhunski spremnu jedinicu od više hiljada vojnika na istoku Evrope s ciljem da se hitro osujeti moguća "ruska pretnja" i te snage upute, ako zatreba, i u borbu s islamskim teroristima izvan Evrope.

 

"Mi smo već rekli da ćemo biti primorani da preduzmemo odgovarajuće mere radi naše bezbednosti", rekao je Putin na sastanku predstavnika vojne industrije i članova Generalštaba ruske vojske.

 

Kako prenose ruske agencije, Putin je dodao da bi "voleo da ne bude histeričnog pristupa nakon što te odluke budu konačno usvojene i počnu da se primenjuju".

Dva dana uoči samita NATO, ruske vlasti su najavile prilagođavanje vojne doktrine jačanju NATO na svojim granicama.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Krizu koriste za oživljavanja NATO“

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u utorak zapadne zemlje da koriste ukrajinsku krizu za "oživljavanje" NATO-a. ..Rusija će preduzeti mere za osiguranje sopstvene bezbednosti: Vladimir Putin.. .."Kriza u Ukrajini koju su u osnovi izazvali i stvorili neki naši zapadni partneri, sada se koristi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Putin pojačao kontrolu nad sektorom odbrane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Sep.2014

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim preuzima direktnu kontolu nad komisijom koja nadgleda rusku odbrambenu industriju...Moskva pokušava da redukuje ovisnost od Zapadne opreme imajući u vidu sankcije kojima su izloženi zbog ukrajinske krize...Takođe je rekao da NATO koristi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin: Zapad koristi krizu radi oživljavanja NATO

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas zapadne zemlje da koriste ukrajinsku krizu za „oživljavanje“ NATO-a.. . „Kriza u Ukrajini koju su u osnovi izazvali i stvorili neki naši zapadni partneri, sada se koristi za oživljavanje tog vojnog bloka“, izjavio je Putin, misleći na NATO.. Lideri...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.